Products
Events
Tips
Sponsoring
Planten
Geschiedenis
Contact

Tiger Balm wit of rood: wat is het verschil?

Tijgerbalsem is er in twee varianten: Tiger Balm Red en Tiger Balm White. Beide zijn goed toe te passen bij stijve spieren en gewrichten en verlichten de jeuk en pijn bij insectenbeten. De samenstelling van beide tijgerbalsems is verschillend, waardoor ze daarnaast ook andere toepassingen en effecten hebben.

Waarom is Tijgerbalsem zo krachtig?

De Tijgerbalsem producten bevatten een aantal werkzame stoffen, waaronder menthol en kamfer en essentiële oliën van kruidnagel, cajeput en akkermunt.

De rode en witte tijgerbalsem bezitten hoofdzakelijk dezelfde ingrediënten. Het verschil zit hem in de verhouding van de ingrediënten en de toevoeging van kaneelolie in de rode tijgerbalsem. Het effect van Tijgerbalsem op de huid kan verwarmend of juist verkoelend zijn, afhankelijk van de samenstelling.

Tiger Balm Red

De rode variant heeft een sterke, kruidige geur. Tiger Balm Red heeft een verwarmend effect, is geschikt voor het behandelen van stijve spieren en gewrichten en wordt zowel voor als na het sporten gebruikt. Ook bij stijfheid ‘s ochtends bij het opstaan is deze variant ideaal. Voor een nog krachtigere werking kun je de behandelde plekken inpakken met een doek. Daarnaast is Tiger Balm Red is ook geschikt om insectenbeten mee te behandelen.

Pas op: Tiger Balm Red kan afgeven op kleding en lakens.

Tiger Balm White

De witte tijgerbalsem geurt krachtig naar menthol. Tiger Balm White heeft een verkoelende en verzachtende werking. Behalve bij spierpijn kun je deze variant ook inzetten om vrijer te ademen (breng de balsem aan onder de neus), bij insectenbeten en bij hoofdpijn (op de slapen).

Hot or cold?

De keuze voor de rode of witte variant is sterk afhankelijk van het effect dat je wenst te bereiken. Ga je voor een warme of koude behandeling bij stijve spieren? Een krachtige of verzachtende behandeling? Wil je het gebruiken voor meerdere toepassingen? Ontdek wat er allemaal mogelijk is en maak je keuze!

Bekijk alle toepassingen op een rijtje