Producten
Events
Tips
Sponsoring
Planten
Geschiedenis
Contact

Tiger Balm bij muggenbeten

In de zomer worden de muggen weer actief. Ze houden ons ‘s nacht uit onze slaap met hun irritante gezoem. En misschien nog vervelender: jeukende muggenbeten. Wat te doen tegen die muggen? Tijgerbalsem is hiervoor een eenvoudige oplossing!

Dagelijkse kost

Met de zomer komen de muggen en de bijhorende beten. De vrouwtjesmuggen gaan bij ons op zoek naar hun dagelijkse kost waarbij ze ons vooral in de avond en nacht lastigvallen. Ze hebben de eiwitten uit ons bloed nodig om hun eitjes te laten groeien.

Samen met de muggenbeet komt ook de jeuk. Bij het steken blijft er namelijk wat speeksel van de mug achter in de beet. Dit speeksel bevat antistollingsmiddel om het bloed vloeibaar te houden voor de mug. De natuurlijke reactie van ons lichaam op dit antistollingsmiddel is om histamine aan te maken. In feite is het dus een kleine allergische reactie die de jeuk, zwelling en roodheid veroorzaakt. De hevigheid van deze reactie kan van persoon tot persoon verschillen.

Natuurlijk middel tegen muggenbeten

Tijgerbalsem staat vooral bekend als middel om stijve spieren en gewrichten te versoepelen en ontspannen, maar het kan ook worden gebruikt om jeuk als gevolg van insectenbeten te verzachten. Je kunt hiervoor zowel Tiger Balm Red als Tiger Balm White gebruiken. Smeer wat op en rond de beten en de balsem doet zijn werk.

Een potje tijgerbalsem op je nachtkastje komt altijd van pas en vergeet het ook niet mee te nemen naar een zomerse vakantiebestemming!

Hoe kan Tijgerbalsem helpen bij muggenbeten?

Tijgerbalsem bevat kamfer, menthol en essentiële oliën van munt, kruidnagel, cajeput en kaneel (enkel Tiger Balm Red) die gezamenlijk een pijnstillend effect hebben. Hierdoor vermindert de pijn en jeuk van onder andere muggenbeten. Ook de doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de huid sneller herstelt. Verder kunnen de essentiële oliën de immunologische reactie van het lichaam verminderen.

Omdat tijgerbalsem nog veel meer toepassingen kent is het sowieso een goed idee om dit bij de hand te hebben.