Producten
Events
Tips
Sponsoring
Planten
Geschiedenis
Contact

Hoe gebruik je Tiger Balm?

Tijgerbalsem is een krachtige kruidenbalsem uit China die vaak gebruikt wordt om spierpijn te verlichten. Maar de balsem kent meer toepassingen dan alleen deze! Het kan ook dienen als eenvoudige remedie bij verkoudheidsklachten, hoofdpijn, darmklachten, insectenbeten en nog veel meer. Lees hieronder hoe je Tijgerbalsem moet gebruiken bij deze verschillende toepassingen.

Natuurlijke spierzalf

De bekendste toepassing van tijgerbalsem is bij stijve of pijnlijke spieren. Een vingertopje inmasseren over de pijnlijke plek biedt al snel verlichting. De doorbloeding wordt op gang gebracht, waardoor spieren kunnen herstellen. Gebruik voor verwarming en een ontspannende werking Tiger Balm Red. Voor verkoeling en versoepeling van de spieren en gewrichten én bij kneuzingen en verstuikingen gebruik je Tiger Balm White.

Was direct na het gebruik van tijgerbalsem goed je handen, want wanneer het in contact komt met de slijmvliezen of ogen, ontstaat er een brandend en onaangenaam gevoel.

Beten en jeuk bestrijden

Bij muggenbeten en andere insectenbeten is tijgerbalsem een ideaal middel tegen de jeuk. Ook kwallenbeten zijn gebaat bij een behandeling met tijgerbalsem. Hiervoor kun je zowel Tiger Balm Red als Tiger Balm White gebruiken. Gewoon wat smeren op de plaats van de beet. Zeker meenemen op vakantie dus!

Hoofdpijn behandelen zonder medicatie

Heb je last van hoofdpijn en wil je niet direct naar een pijnstiller grijpen? Neem een klein beetje Tiger Balm White en breng dat met de vingertoppen aan op je slapen en voorhoofd. Vooral bij spanningshoofdpijn is dit een goede remedie. Pas op dat de tijgerbalsem niet in je ogen komt.

Keelpijn verzachten

Heb je opkomende keelpijn, gebruik dan voor het slapen gaan wat tijgerbalsem White op de huid van je keel en nek. De volgende ochtend voelt het een stuk beter.

Verstopte neus vrij maken

Tijgerbalsem White kun je ook onder de neusgaten aanbrengen (niet gebruiken op een schrale huid) bij een verstopte neus.

Lichaamsgeur tegengaan

Om transpiratiegeur tegen te gaan, kun je ook tijgerbalsem aanbrengen op je oksels. Gebruik hiervoor Tiger Balm White. Wanneer je gewoon bent je oksels te scheren, kun je dit beter niet direct na het scheren doen omdat de huid dan gaat prikken.

Ook stinkende sportschoenen frissen ervan op. Het helpt zelfs bij eelt en likdoorns.

Tijgerbalsem is een onmisbaar huismiddeltje dat in elk medicijnkastje thuishoort!

Koude voeten opwarmen

Koude voeten worden weer lekker warm als je ze insmeert met een dun laagje tijgerbalsem. De doorbloeding komt weer op gang. Wist je dat je met warme voeten gemakkelijker in slaap valt?