Geschiedenis

De filosofie achter Tijgerbalsem is gebaseerd op een oude Oosterse wijsheid. Deze heeft als uitgangspunt dat niemand ervan zou mogen worden weerhouden een vol en actief leven te leiden door pijnen, kwalen en dagelijkse ongemakken. Tijgerbalsem helpt daar al meer dan 150 jaar bij met bewezen succes in bijna 100 landen.

Meer dan 150 jaar geleden (in 1870) opende een voormalig kruidendokter aan het Chinese keizerlijke hof, Aw Chu Kin, een kleine apotheek in Rangoon (Myanmar). Hij herontwikkelde en verkocht er een unieke plantaardige Chinese pommade om spier- en gewrichtspijnen te verlichten en verzachten.

Zijn zonen Aw Boon Haw (betekent “Tijger”) en Aw Boon Par erfden de formule en brachten Tiger Balm naar Singapore in het begin van de 20ste eeuw. Sindsdien wordt Tiger Balm gebruikt door vele generaties en wordt het succesvol verkocht in bijna 100 landen.

De unieke formule, met natuurlijke essentiële oliën, heeft zijn veiligheid en efficiëntie bewezen. Tiger Balm, geschikt voor jong en oud, in het typische zeshoekige potje, heeft zich over de jaren ontwikkeld tot een gamma crèmes, oliën en pleisters met verschillende toepassingen (pijnlijke en stramme spieren en gewrichten, verstopte neus, insectenbeten,…).

Tiger Balm, een “lifestyle” merk met een natuurlijke oplossing voor talrijke ongemakken.